top of page

acupunctuur stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam

acupuncturist

Jeannine Grin

telefoon: 0650628912

email: jeanninegrin@gmail.com

behandel​ing acupunctuur

Intake

De eerste keer neem ik ruim te tijd om je klacht(en) te bespreken. Ook neem ik een uitgebreide vragenlijst met je door. Ik bekijk je tong en ik voel je pols. Met deze informatie, maak ik een persoonlijk behandelplan. Ook maak ik een inschatting van het aantal behandelingen, dat nodig is om je klachten te verminderen en te verhelpen.

Soms zijn cupping, moxa en/of voedings- en bewegingstips onderdeel van mijn therapie. Ik licht je toe hoe je zelf ook thuis aan de slag kan om je herstel te bevorderen.

Behandeling

Je gaat lekker liggen op mijn comfortabele behandeltafel. Ik breng de ultra fijne naaldjes in op de acupunctuurpunten die jou gaan helpen om je klacht te verhelpen. Doet het pijn? Nee hoor, niet echt. Al zijn sommige punten gevoeliger dan andere. Soms voel je alleen het inbrengen van de naald en soms voel je een elektrisch schokje op de plaats waar het naaldje wordt geplaatst of in het verloop van de meridiaan.

Als je acupunctuurformule gezet is, ga je een half uurtje relaxen en doet de naaldencombinatie zijn werk.

Vervolg afspraak

Ik sluit de behandeling af met het verwijderen van de naaldjes. Dit is geheel pijnloos. Het is belangrijk dat je de rest van de dag veel (lauw) water drinkt, net als bijvoorbeeld na een massage. Er wordt veel in werking gezet door acupunctuur en afvalstoffen verlaten het snelst je lichaam als je veel drinkt.

We maken een vervolgafspraak als dat nodig.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dat is​ heel verschillend. Dat hangt af van welke klachten je hebt en hoe lang je ze al hebt. Als de klachten al langer bestaan, zullen meer behandelingen nodig zijn. Bij pijnbestrijding mag je verwachten dat je al na de eerste behandeling enige verbetering voelt. Bij andere klachten duurt het soms wat langer voordat je merkt dat het werkt. Je lichaam zoekt naar een nieuwe balans, als de balans al lang verstoord is, neemt dat gewoon even tijd. 

acupuncture is medicine, not magic

bottom of page