top of page

Praktijkgegevens:

Adres:

ACUreMEDI Steenbergen:

Warwickstraat 2 B

4651 SX Steenbergen


telefoon: 06 50628912

email: jeanninegrin@gmail.com

AGB-code praktijk: 90063453

AGB-code behandelaar: 90104116

KVK 59397195

Aangesloten bij:

Feedback over de behandeling is heel belangrijk voor mij als therapeut, maar ook voor het verloop van je behandelingen. 

Mijn praktijk is aangesloten bij de Zhong. 

regnr 2017053.

Sinds 1993 dé Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Als je kiest voor een behandelaar, die aangesloten is bij de Zhong, ben je verzekerd van een goed gekwalificeerde therapeut.

Feedback en klachten


 ​Feedback over de behandeling is belangrijk voor mij als ​therapeut, maar ook voor het verloop van de behandeling.

Mocht je een klacht hebben dan is dat altijd met mij bespreekbaar en zoeken we samen naar een oplossing.

Lukt dat niet, dan kun je terecht bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris omdat mijn praktijk voldoet aan alle eisen van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz). Ik ben daarvoor ingeschreven bij NIBIG (regnr 529049) en aangesloten bij  KAB (Koepel Alternatieve Behandelwijzen en de erkende Geschilleninstantie Stichting Zorggeschil.

ervaren acupuncturist

Elke keer zie ik kleine en grote wonderen gebeuren in mijn praktijk. En nee, ik ben geen 'wonderdokter'. Ik baseer mijn therapie op de principes van de Klassieke Chinese Acupunctuur en de nieuwste inzichten in TCM. Wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dat acupunctuur werkt.

Jeannine Grin, acupuncturist

Oosterse geneeswijzen zijn me een beetje met de paplepel ingegoten. In de jaren 70 waren bij mij thuis al de eerste Engelse vertalingen van de meridianenleer en acupressuur te vinden. 

Mijn dochter van 14 had last van ernstige migraine aanvallen en miste daardoor vaak één a twee dagen per week van school. Ze slikte veel zware medicijnen, maar de hoofdpijnaanvallen werden niet minder. Ik heb toen hulp gezocht bij een acupucturist. Al na een behandeling acupunctuur, was duidelijk verbetering merkbaar. De frequentie van aanvallen nam af en ook de heftigheid. Ze had nog wel eens hoofdpijn, maar niet meer zo heftig, dat ze alleen maar in bed kon liggen met de gordijnen dicht. Na ongeveer 8 behandelingen was de migraine echt onder controle en hoefde ze geen medicijnen meer te nemen. Ik was toen net met mijn opleiding TCM begonnen en als snel kon ik haar zelf behandelen.

Nu is een half jaarlijkse onderhoudsbehandeling genoeg om de migraine onder controle te houden. De migraine is nu al 15 jaar weg.

Opleidingen

 Ik heb de opleiding Klassieke Chinese Acupunctuur afgerond bij Qing-bai Academie voor Chinese Geneeswijzen. Praktijkstages bij de Pacific College of Oriental Medicin in San Diego USA en diverse stages in Nederland leerde me de fijne kneepjes van de praktijk.

Daarnaast heb ik Westerse Medisch Basiskennis gestudeerd, omdat ik het belangrijk vind, dat ik naast de Chinese diagnose en behandelmethode ook basiskennis heb van de Westerse Geneeskunde. 

Integratie en complementaire zorg

Ik geloof heilig in integratie met reguliere geneeswijzen. Samenwerking met huisartsen, bekken- fysiotherapeuten, manuele therapeuten, psychologen, tandartsen, verloskundigen en en andere specialismen, is naar mijn mening heel erg gewenst. De verschillende invalshoeken tussen Oosters en Westers, kunnen het verschil maken in het oplossen van klachten. Diagnoses kunnen elkaar aanvullen.

bottom of page