top of page

Vrouwenklachten

Vrouwen zijn anders dan mannen. Dat is geen nieuws. In mijn diagnose en behandelingen houd ik rekening met deze verschillen. Hoofdpijn bij een vrouw komt vaak heel ergens anders vandaan dan bij een man. En wat dacht van je cyclus en de levensfase waarin je zit.

Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van de volgende vrouwenklachten:

Overgang

Ken je dat? op de meest ongemakkelijke tijden een hoofd als een boei en het zweet druipt van je voorhoofd. Afschuwelijk om de controle kwijt te zijn Het drijft veel vrouwen tot wanhoop. Zeker als dit meerder malen per dag gebeurd op de meest ongelegen momenten.

Geen nood! Acupunctuur kan vaak het aantal opvliegers met 1 behandeling een heel stuk verminderen.

Opvliegers, nachtzweten, slapeloosheid en concentratie problemen komen vaak voor. Geen nood we pakken ze samen stap voor stap aan.

Menstruatie:

Heel veel vrouwen en meisjes hebben pijn en/of ongemak als ze ongesteld zijn. Onregelmatigheid of heel veel bloedverlies of juist heel weinig, buikpijn, gezwollen en pijnlijke borsten en rugpijn. Soms bonkende hoofdpijn en een super slecht humeur. Heel ongemakkelijk allemaal. In de Chinese Geneeskunde wordt een ongesteldheid die niet volgens "het boekje" verloopt gezien als een belangrijke indicatie dat er onbalans in je lichaam is. En deze wordt altijd als eerst behandeld bij vrouwen. Heel belangrijk dus om een regelmatige cyclus te hebben, zonder al te veel ongemakken. En echt! Acupunctuur kan je menstruatie reguleren. Weg met die buikpijn, moodswings en heftig bloedverlies.

Vruchtbaarheid & Zwangerschap

Als je een kinderwens hebt en het lukt niet op het moment dat jij en je partner dat willen, kan dat heel teleurstellend zijn. 1 op de 6 stellen wordt hiermee geconfronteerd en zoekt hulp bij hun kinderwens. Acupunctuur kan ondersteunen bij vruchtbaarheidstrajecten voor zowel mannen als vrouwen. Ook helpt het om ontspannen te blijven in dit vaak stressvolle proces. Als je geïnteresseerd bent op welke wijze ik je kan ondersteunen, maak ik graag kennis met jou en je partner, om te kijken naar een op maat gemaakt behandelprogramma om je uitgangspunten voor een succesvolle zwangerschap te optimaliseren..

Acupunctuur is een veilige behandelmethode ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Zwangerschapsongemakken als misselijkheid, brandend maagzuur rugklachten en bandenpijn kunnen behandeld worden. Daarnaast kan acupunctuur je ondersteunen in de voorbereiding op je bevalling. Moxatherapie om de baby te draaien bij stuitligging.

Begeleiding bij Borstkanker

Steeds vaker ondersteunt de acupuncturist patienten met borstkanker. Ik heb speciale bijscholingen en stages gedaan om dit te kunnen doen. Ik doe begeleiding naast de reguliere behandeling om neveneffecten en bijwerkingen van operatie, bestraling, chemo en hormoontherapie te verminderen en het verhogen van de weerstand en energie..

bottom of page